سفارشات خود را برای  بالا 100 هزار تومان را با پیک رایگان تجربه کنید

آنتن

آنتن

آنتن وسیله‌ای برای انتقال امواج رادیویی به محیط و همچنین دریافت آنها از محیط اطراف است. به جز چند ماهواره غیرفعال که در دهه‌های اول عصر فضا فقط برای بازتابش امواج رادیویی به فضا فرستاده شدند، تمام ماهواره‌ها و فضاپیماهایی که بشر تاکنون به فضا فرستاده است، دارای انتن بوده‌اند. انتن بخشی از زیرسامانه مخابراتی ماهواره به‌حساب می‌آید. امروزه انتن‌های زمینی دریافت اطلاعات از ماهواره در اندازه‌ها و شکل‌های گوناگون موجود هستند.

انتن، بخشی از هر سامانه فرستنده یا گیرنده الکترونیکی است. انتن عبارت است از بخشی از یک سامانه رادیویی که یک سیگنال رادیویی را قادر به ارسال به محیط اطراف یا دریافت از محیط می‌کند. به‌عبارت دیگر، انتن را می‌توان رابط بین سامانه الکترونیکی و فضای بیرون دانست.

یک انتن فرستنده، جریان‌های الکتریکی را به سطوح لایه‌ای رسانا القا می‌کند که در نتیجه امواج الکترومغناطیسی تولید شده و در فضا پخش می‌شوند. همین امواج الکترومغناطیسی بر روی سطوح مشخصی از انتن‌های گیرنده، جریان‌های الکتریکی را القا می‌کنند. برای تبدیل امواج به یکدیگر باید جریان الکتریکی روی یک رسانا بصورت متغیر با زمان ایجاد شود و به همین منظور معمولا انتن ها را از یک فلز سبک و رسانا مانند آلومینیوم درست می کنند . طول آنتن ها نیز حداقل باید برابر با نصف طول موج بسامد فرستنده باشد.

 

طول آنتن

با آزمایش‌های تجربی، نتیجه می‌شود که کوتاه‌ترین انتن، باید طولش برابر با نصف طول‌ موج فرستنده باشد.

انواع آنتن

  • انتن تک‌قطبی
  • انتن نیم‌موج (هِرْتْز)
  • انتن مارْکُنی
  •  انتن شاخه ای
  • انتن شییپوری
  • آنتن بشقابی
  • انتن تلسکوپی
  • انتن میکرواستریپ

 

انواع آنتن تلویزیون

انتن های تلویزیون به دو شکل انتن هوایی ، آنتن رومیزی تولید می شوند. همچنین از نظر تقویت سیگنال انتن ها به دو دسته با تقویت کننده و بدون تقویت کننده دسته بندی می گردند.

 

آنتن هوایی بوستر دار

آنتن هوایی بوستر دار

 


آنتن هوایی
مجهز به تقویت کننده یا بوستر آنتنی است که با تقویت امواج سیگنال ضعیف را به وضعیت مطلوب جهت نمایش در تلویزیون می رساند. از تقویت کننده آنتن یا همان بوستر انتن برای غلبه بر از دست دادن سیگنال در کابل کواکسیال بین انتن و تلویزیون استفاده می شود. در مناطق نزدیک به فرستنده های تلویزیونی، معمولا تقویت کننده مورد نیاز نیست چون در این مناطق کیفیت سیگنال بسیار بالاست.

 

آنتن هوایی بدون تقویت کننده

این انتن ها چه به شکل رومیزی و چه به شکل هوایی مناسب استفاده در مناطقی که سیگنال قوی دارد هستند. به دلیل این که در این انتن ها از تقویت کننده یا بوستر استفاده نمی شود.

معرفی تولید کنندگان برتر صنعت آنتن ایران

از تولید کنندگان صنعت انتن سازی در ایران میتوان به شرکت لالی الکترونیک و شرکت سیماران اشاره کرد. لازم به ذکر است کارخانه لالی الکترونیک اولین تولید کننده ی انتن های الکترونیکی و برقی در ایران است.

 

آنتن های فعال ( اکتیو )

یک انتن فعال  از قطعات فعال الکترونیکی، مانند ترانزیستور یا مدارهای تقویت کننده چند مرحله ای تشکیل شده است. این نوع انتن ها معمولا با استفاده از قطعات غیرفعال الکترونیکی مانند خازن ها و سلف ها طراحی می شوند که وظیفه اصلی مداراهای غیرفعال الکترونیکی محدود کردن دامنه فرکانس تقویت شده می باشد و قسمت بعدی خود انتن است که می تواند از انواع انتن های امنی و جهت دار باشند.

در این نوع مدارها معمولا از ترانزیستورهای نوع FET استفاده می شود. در این نوع انتن ها ضعف سیگنال ورودی توسط مدار تقویت کننده جبران می شود.

این مدار شامل چند مرحله می باشد که مرحله ابتدایی آن طبق اِمپدانس انتن با ورودی مدار تقویت کننده می باشد، مرحله دوم عملیات فیلتر شدن فرکانس ورودی می باشد این مرحله بخاطر کاهش تقویت نویز می باشد. فیلتر کردن فرکانس ورودی باعث هر چه بهتر و تمیز تقویت شدن سیگنال اصلی می شود و از به وجود آمدن فرکانس های مزاحم جلوگیری می کند. بعد از مرحله تقویت، سیگنال خروجی فیلتر می شود و سپس با مدار بعد تطابق اِمپدانی می شود. در بسایری از مدارها طبقه تطبیق امپدانی با طبقه فیلتر یکی می شود.

 

تفاوت آنتن و رادیو

انتن یک دستگاه پسیو می باشد رادیو یک دستگاه اکتیو .

رادیو به تنهایی قادر به تولید سیگنال می باشد ( البته با کارت داخل آن )، اما انتن به تنهایی قادر به تولید سیگنال نمی باشد . انتن ها تقریبا یک دستگاه مکمل کننده برای رادیوها می باشد. رادیو ها در بسیاری موارد اکسس پوینت، بریج، مودم وایرلس و به اشتباه اصطلاحاً انتن هم گفته می شود که این ناشی از این است که رادیو وایرلس به همراه انتن به صورت یک پک ارائه می گردد مثل نانو استیشن، شما با رادیو ها قادر به انتشار سیگنال می باشید اما این انتشار برحسب قدرت خروجی مقداری محدود می باشد شما با اضافه کردن یک انتن میتوانید هم قدرت انتشار را بیشتر نمایید هم قدرت دریافت سیگنال را مثل تلویزیون که وقتی انتن به آن وصل نیست، شما تصاویر را برفکی دریافت می کنید (کیفیت پایین) اما وقتی انتن را وصل میکنید کیفیت خوب می شود که ناشی از دریافت سیگنال بهتر است.

انتن ها بسیار متنوع و مختلف هستند به طوری که شما میتوانید بسته به نوع انتن ها تا فواصل بسیار زیاد سیگنال را به همراه رادیو ها انتشار و دریافت نمایید.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پرشین پیشرانه
پرشین پیشرانه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در Header builder -> Mobile -> Mobile menu menu -> Show/Hide -> Choose menu تنظیم کنید.
سبد خرید
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من