آنتن تلویزیون (گیرنده)، آنتنی می باشد که قابلیت دریافت امواج و تصاویر تلویزیونی ارسالی در طیف فرکانسی UHF و VHF را داشته باشد. از آنجا که طراحی آنتن گیرنده در سیستم تلویزیون دیجیتال و آنالوگ یکسان می باشد، در سیستم دیجیتال عموما نیاز به آنتن جدیدی نیست. در مواردی که آنتن موجود امواج و تصاویر را ضعیف دریافت کند، بطوری که آنتن مناسب نباشد، نیاز به تعویض آنتن خواهد بود. در آنالوگ اگر شدت امواج تصاویر ارسالی پايين بيايد، تصوير با نويز بيشتری نمايش داده می شود (که به صورت برفک در تصوير ديده مي شود). اما در ديجيتال اگر شدت این امواج از حد خاصی پايين تر بيايد هیچ تصويری قابل دريافت نخواهد بود.
در صورت نیاز به تعویض آنتن، هنگام خرید آنتن جدید به نکات زیر توجه فرمایید:
بهره آنتن روی جعبه آن حداقل 13db ذکر شده باشد.
آنتن برای طیف UHF طراحی شده باشد.
معمولا آنتن هایی با استاندارد های دیگر نیز در بازار وجود دارند که دارای بخش
تقویت کننده یا گرداننده آنتن از راه دور نیز هستند.هنگام خرید این آنتن ها
حتما از فروشنده از امکان دریافت دیجیتال آنتن پرسش نمایید .
زیرا برخی از تقویت کننده های غیر استاندارد این نوع آنتن ها تصاویر تلویزیون دیجیتال را
دچار مشکل می کنند . حتما نقشه اتصال آنتن را مطالعه و بر طبق آن آنتن را نصب نمایید.
در نواحی با امواج قوی و موانع کم، یک آنتن داخلی ساده هم می تواند کارساز باشد.
اگر شما دور از ایستگاه های فرستنده و یا در نواحی پر درخت، تپه
و یا آپارتمان های بلند هستید، به آنتن های داخلی پر قدرت تر و یا آنتن خارجی نیاز دارید.
چگونگی نصب آنتن تلویزیون :
یکی از مهمترین مشکلات در دریافت شبکه های تلویزیونی، عدم توجه به دریافت امواج (سیگنال) و انتقال آن از آنتن به تلویزیون می باشد. در ادامه نکاتی
که لازم است در نصب آنتن به آن ها توجه شود، یادآوری می گردد:
وجود هر گونه مانع طبیعی یا غیر طبیعی در خط مستقیم بین آنتن فرستنده امواج تلویزیونی و آنتن گیرنده دستگاه تلویزیونی باعث کاهش کیفیت امواج تصاویر یا حتی عدم دریافت آن می شود.
لذا بهتر است که تا آنجا که ممکن است آنتن دریافت در محل و ارتفاع مناسب نصب شود.
امواج انتشار پیدا کرده توسط فرستنده های تلویزیونی ( UHF-VHF ) که حامل اطلاعات صدا و تصویر هستند، بصورت مستقیم حرکت کرده و وجود مانع بلند در مسیر بین آنتن فرستنده باعث می شود امواج ضعیف دریافت شوند .
از آنجا که وجود موانع مختلف بسته به جنس و ابعاد می تواند باعث تضعیف امواج تلویزیونی شود، این امواج هنگام عبور از میان قطرات باران و نیز هنگام عبور از میان انبوه شاخ و برگ درختان تضعیف می شوند.
از آنجا که امواج رادیویی بوسیله بناهای فلزی، تپه ها، ساختمان ها و موانع بتونی منعکس می شوند، دریافت دو یا چند موج از یک فرستنده باعث ایجاد سایه در تصاویر سیستم آنالوگ می شود که استفاده از آنتن های جهتی (آنتن هایی که دریافت آنها در یک جهت بیشتر از سایر جهات است) و تنظیم درست آن می تواند این مشکل را حل کند. جهت آنتن رو به موج اصلی (یعنی به سمت فرستنده) باشد، بهتر است. ولی اگر در جهت فرستنده مانع بزرگی قرار دارد بهتر است که جهت قوی ترین موج منعکس شده از مانع را پیدا کنید.
وقتی گیرنده یک سیگنال مشابه را بطور همزمان از دو محل متفاوت دریافت کند، تداخل ایجاد می شود. استفاده از یک آنتن جهتی با بهره بالا می تواند مشکل تداخل را برطرف نماید.
دیدگاهی در مورد “درباره آنتن تلویزیون”
مرسی از مطلب خوبتون.
برای تهران خیابان ملک و محدوده مطهری چه نوع آنتی پیشنهاد می کنید. در گیرنده دیجیتال ما بعضی وقتها تصویر شطرنجی میشه.
ما شمال هستیم برای نوشهر کدوم آنتن بهتره؟ قیمت ها تون خیلی از اینجا کمتره اگر ممکنه شرایط نمایندگی فروش آنتن تلیویزیون و گیرنده دیجیتال را برای من بفرستید.