۱. ابتدا نوع دستگاهی که نیاز به محافظ برق دارد را بشناسید و سپس محافظ برقی که با مشخصات این دستگاه سازگار است را انتخاب کنید.
چند راهی برق و محافظ های برق متفاوت هستند. به طور معمول، به هر دوی آن ها به شکل عامیانه محافظ برق می گویند. اما در اصل چند راهی برق نسبت به محافظ ها ارزانتر است و چند راهی صرفا برای گسترش یک پریز برق است.
آن ها معمولا دارای مدار هستند، اما اکثر آنها “محفاظت” واقعی از وسایل برقی را انجام نمی دهند. بعضی از آن ها ممکن است سطح محافظتی را داشته باشند، اما تقریبا درست مثل اتصال مستقیم به دیوار عمل می کنند. در صورتیکه محافظ برق حفاظتی در سطح بالا برای وسایل الکتریکی در برابر فشارهای الکتریکی ناشی از نوسانات برق را ایجاد می کند.
۲. تنها از محافظ برق با برچسب استاندارد و گواهینامه استفاده کنید تا از کیفیت و عملکرد آن اطمینان حاصل کنید.
برخی از شرکت های تولید کننده محافظ برق گارانتی خود را با توجه به قیمت وسایلی که می خواهید به محافظ برق وصل کنید ارائه می کنند. به عنوان مثال : شرکت Belkin تا سیصد هزار دلار به شما گارانتی می دهد (در ضورت خرید و استفاده از محافظ Belkin).
در ایران نیز شرکت ها محافظ برق را گارانتی می کنند. یعنی در صورت خراب شدن، آن را با یک محافظ جدید برای شما جایگزین می کنند.
نکته ای که وجود دارد این است که گارانتی داشتن محصول هم نمی تواند به شما تضمین کیفیت بالای محافظ برق را بدهد. اما وجود گارانتی برای یک محافظ برق خوب از نکات مهم است.
۳. هنگام خرید محافظ برق، بر اساس ظرفیت دستگاهی که قرار است محافظ برقی برای آن استفاده شود، محافظ با ظرفیت مناسب را انتخاب کنید.
تمام محافظ های برق وقتی به پریز برق متصل می شوند، برق شهر را دریافت کرده و در منبع تغذیه خود آن را با ولتاژ استاندارد برای وسیله ای که به آن وصل است با شدت جریان مناسب و فیلتر کردن نویز آماده می کند.
۴. توجه داشته باشید که بعضی از محافظهای برق قابلیت تنظیم ولتاژ را دارند که میتواند برای محافظت از دستگاههای حساس مانند کامپیوتر، تلویزیون و آیفون بسیار مفید باشد.
شما همواره در حال اضافه کردن وسایل برقی خود هستید، پس در صورت خرید محافظ سعی کنید از محافظ های با خروجی بیشتر (مثلا 6 خروجی) استفاده کنید.
۵. به تعداد پورتهای محافظ برق توجه کنید. برای دستگاههایی که به بیش از یک پورت برق نیاز دارند، باید از محافظ برق با بیشترین تعداد پورت استفاده شود.
اگر مایل به حفاظت کامل از تمامی وسایل خود هستید، باید بدانید که خطوط تلفن نیز می توانند در اثر نزدیکی به سیم های برق نوسانات را جذب کنند و آن را حمل کنند. برخی از محافظ های برق هستند که ورودی های مخصوص برای تلفن یا سایر وسایل را نیز دارند.
6 – وجود پورت USB در محافظ عالی است ولی از آمپر آن غافل نشوید
بسیاری از محافظ های برق دارای پورت و اتصال USB هستند، یعنی شما می توانید تلفن همراه یا تبلت خود را به آن وصل کنید. اما نکته ی مهم آمپر خروجی محافظ است. معمولا برای تلفن همراه 1 آمپر کافی است اما برای تبلت به قدرت 2 آمپر برای شارژ سریعتر و بهتر نیاز است.
۶. در صورتی که برق شهری شما با نوسانات جدی مواجه است، محافظ برق با ویژگیهای حفاظت در برابر نوسانات برق بیشتری داشته باشد.
۷. دقت کنید که محافظ برق شما برای توان و ولتاژ برق مصرفی دستگاه شما مناسب باشد. در غیر این صورت، محافظ برق ممکن است به دستگاههای شما آسیب برساند.
8. هنگام استفاده از محافظ برق، به وضعیت چراغهای محافظ توجه کنید. در صورت خاموش شدن چراغ قرمز محافظ، باید آن را تعویض کنید.
حرف آخر
در واقع هیج دلیل و منطقی برای استفاده نکردن از محافظ برق وجود ندارد. شدت نیاز شما به یک محافظ، به اینکه شما در کجا زندگی می کنید بستگی دارد. مثلا کسی که در منطقه ای با نوسانات بالای برق یا امکان رعد و برق زندگی می کند، قطعا نیاز بیشتری به محافظ های برق نسبت به کسی که در کویر زندگی می کند دارد. اما نکته این است که هر دو موقعیت باز هم به محافظ برق نیاز دارند.
پرفروش ترین محافظ های برق موجود در بازار
محافظ صوتی و تصویری ارتدار آفر الکترونیک 6 خروجی
محافظ پکیج آنالوگ و دیجیتال آفر الکترونیک
4 خانه ارتدار نیک (مستطیل)
محافظ 6 خانه دیجیتالی با کابل 5 متری
محافط ۶ خانه ارتدار سوپر دیجیتال