ریسه

معرفی ریسه تزئینی و انواع آن

ریسه تزئینی

تزئینات با نورپردازی از گذشته تاکنون برای مکان‌ها و مراسمات مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. از ریسه‌های بسیار قدیمی تا انواع جدید و متنوعی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. ریسه‌ها نوارهای باریک و بلندی هستند که LEDهای کوچکی بر روی آن‌ها قرار گرفته است. این نوارها در متراژهای مختلفی تولید می‌شوند و در محل‌های مختلفی قابل استفاده هستند. ریسه‌ها جنبه تزئینی دارند و با توجه به نوع و کاربرد در بخش‌های مختلفی از ساختمان قرار می‌گیرند. در ادامه به بررسی ریسه‌ها، انواع آن‌ها و کاربرد هر کدام می‌پردازیم.

ریسه تزئینی چیست؟

کاربرد ریسه تزئینی

ریسه‌های تزئینی به دلیل نوع طراحی و ساخت در هر مکانی قابل استفاده هستند. این ریسه‌ها با روشن شدن LED تعبیه شده درون نوار نمای بسیار زیبایی برای محیط به همراه می‌آورند. با استفاده از آن‌ها می‌توانید به صورت خلاقانه نورپردازی بسیار زیبا و جذابی برای محیط‌های مورد نظر خود ایجاد کنید. ریسه‌ها انواع مختلفی دارند و با تغییر نحوه نورپردازی، رنگبندی متفاوت نور، تغییر نحوه تابش و … مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اولین ریسه‌های تولید شده به شکل‌ لامپ‌های بزرگی بودند که برای مراسمات و جشن‌های مختلف برای تزئین محیط به کار برده می‌شدند. امروزه ریسه‌ها اندازه‌ها و شکل‌های بسیار متنوعی تولید شده و برای کاربردهای بسیار زیادی استفاده می‌شوند و قیمت ریسه متنوعی نیز وجود دارد. نحوه ساخت این ریسه‌ها به صورتی است که هیچ گونه محدودیتی برای استفاده و نصب ریسه وجود نخواهد داشت. استفاده از این ریسه‌ها با توجه به خلاقیت خود در نصب ریسه بسیار متنوع و جذاب است. در ادامه تعدادی از کاربردی‌ترین ریسه‌ها را معرفی می‌کنیم.

معرفی کاربردهای ریسه تزئینی

معرفی انواع ریسه تزئینی

ریسه‌ها با توجه به نوع ساخت و طراحی و کاربرد استفاده از آن‌ها به چندین مدل مختلف تقسیم می‌شوند. در ادامه برخی از نمونه‌های پرکاربرد ریسه را معرفی می‌کنیم. برخی از نمونه‌های ریسه‌ها قابلیت ضد آب داشته و می‌توان برای تزئینات مختلف مانند گلدان‌های پرآب مورد استفاده قرار داد. پس در نظر داشته باشید که در هنگام خرید ریسه با توجه به نوع استفاده خرید انجام دهید.

ریسه شلنگی یا ال ای دی(led)

یکی از انواع ریسه‌های مورد استفاده ریسه شلنگی است. این نوع ریسه در فضاهای کوچکی که امکان استفاده از منابع نوری وجود ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. ریسه شلنگی یا ال ای دی(led) انرژی بسیار پایینی مصرف می‌کند. موارد استفاده این نوع ریسه بسیار زیاد است. به عنوان مثال می‌توان آن را کناف‌های قرارداده شده برای سقف و دیوار استفاده کرد. علاوه بر آن برای تزئین در، پنجره، راه پله، ویترین، کابینت، قفسه فروشگاه، باشگاه، رستوران و مراسم‌های مختلفی مانند عروسی و مهمانی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع ریسه به وسیله ریموت قابل کنترل است.

ریسه سوزنی

این نوع ریسه ارزان‌ترین ریسه موجود در بازار است. در این نوع ریسه معمولا به ازای هر یک متر ده عدد ای ای دی قرار گرفته است. همچنین در طول‌های مختلفی از یک متر تا 100 متر تولید می‌شوند. ریسه سوزنی مزایای مختلفی دارد از جمله این که به هیچ گونه پاور یا باتری نیاز ندارد و تنها با اتصال به برق شهری کار می‌کند. ریسه سوزنی در مقابل آب مقاوم است و می‌توان آن را در فضاهای بیرونی نیز مورد استفاده قرار داد.

ریسه سوزنی مصرف برق بسیار پایینی دارد و در رنگ‌های متفاوتی از جمله سفید، آبی، صورتی، سبز، قرمز و … تولید می‌شوند. طول عمر بسیار بالایی داشته و می‌توانید در متراژ، رنگبندی، نوع تغذیه و … کاملا سفارشی تهیه کنید. یکی از نقاط ضعف این ریسه‌ها این است که به علت سری بودن LEDها در صورت از بین رفتن یکی از آن‌ها تعداد زیاد دیگری نیز از کار می‌افتند. مسئله دیگری که وجود دارد این است که به دلیل وصل کردن ریسه سوزنی به برق 220 ولت شهری احتمال برق گرفتگی نیز وجود دارد.

معرفی انواع ریسه تزئینی

ریسه SMD

در این نوع ریسه‌ها از چیپ‌های SMD به جای ال ای دی استفاده می‌شود. این نوع چیپ نسبت به نوع ال ای دی دارای نور دهی بیشتری می‌باشد. این نوع ریسه قابلیت برش داشته و می‌توانید در متراژهای مختلف برش بزنید. توان مصرفی آن‌ها نیز در اندازه 5 تا 12 ولت متفاوت است. از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که ریسه SMD دارد این است که در صورت سوختن یکی از چراغ‌ها به راحتی می‌توان آن را تعویض کرد و ال ای دی‌های دیگر از کار نمی‌افتند.

ریسه پرده‌ای

یکی از نمونه ریسه‌های بسیار زیبا و جذاب ریسه‌های پرده‌ای هستند. این مدل‌ها را بر روی بخش‌های مختلف پرده قرار داده تا آویزان شوند و جلوه بسیار زیبایی برای پرده‌های خود ایجاد کنید. ریسه‌های پرده‌ای از زیباترین نمونه‌های ریسه‌های نوری هستند.

نصب ریسه

برای نصب و وصل کردن ریسه و چراغ ریسه‌ای بسیار راحت است اما باید با حوصله و دقت کافی انجام گیرد. این ریسه بسیار پرکاربرد بوده و در تمام مناطق ساختمان می‌توانید مورد استفاده قرار دهید. کافی است بنا بر سلیقه خود آن را در محل مورد نظر قرار داده و سپس روشن کنید. در هنگام نصب مواظب باشید سیم‌های آن تحت فشار نباشند. به اتصالات و بخش‌های مختلف ریسه دست نزنید، زیرا ممکن است سیم‌های آن پاره شده و نورپردازی قطع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *